Kvantumfizikus balerinával, filozófussal és az Airbus űrmérnökével tér(ünk) vissza a CloudFestre

Írta: NetMasters

2022.03.18.

Utoljára három éve figyelhettük személyesen a CloudFest lenyűgöző előadásait az Europa Parkban, de idén végre visszatér a rendezvény – és visszatérünk mi is Rustba! Hamarosan lebilincselő közvetésünket olvashatod a világ egyik legmenőbb technológiai fesztiváljáról. Nézzük, miből nem akarsz kimaradni…

A CloudFestről a NetMasters csapata éveken keresztül tudósított nektek, élőben vagy utólag, de mindig részletesen .  Nem véletlenül, mert akkor is a világ legjobb vidámparkjában éreznénk magunkat Rustban, ha nem ténylegesen Európa legnagyobb vidámparkjába szerveznék a bulit.

Az elmúlt években olyan nevek előadásait hallgathattuk itt végig, mint Steve Wozniak, Edward Snowden vagy épp Buzz Aldrin, és ők persze még csak a húzónevek.

Nos, az előadólista idén sem marad el a várakozásoktól.

Mindjárt a legnagyobb név Yuval Noah Harari történész és filozófus lesz, s hogy miről beszél majd, egyelőre nem tudni. Erős tippünk, hogy a technológiai fejlődés hatásait boncolgatja majd, de bármiről is ad elő, az biztos, hogy beszámolunk róla.

Ígéretes Merritt Moore előadása is, akinek egy kvantumfizikus balerina (igen), “Tánc a robotokkal” című kiemelt előadása már csak e mondat első fele miatt is nagyon izgalmasnak tűnik.

A három nap alatt emellett – hogy tényleg csak néhány témát emeljünk ki -, ilyesmikről lesz szó:

  • Egy kerekasztal-beszélgetés többek között az Acronis és az Open-Xchange képviselőivel az e-mail 50 éves történetét és jövőjét boncolgatja majd.
  • Az Airbus CIMON-projektjének vezetője arról fog beszélni, hogyan használják a felhőszolgáltatásokat a Nemzetközi Űrállomáson. (A CIMON-projekt amúgy egy kísérleti asztronauta-asszisztens, a célja nagyjából az, hogy a jövő űrállomásain, űrhajóin pont úgy beszélgethessünk a központi számítógéppel, ahogy azt már az Alienben és az Űrodüsszeiában is megígérték, csak remélhetőleg barátságosabb körülmények között).
  • A Name.com senior termékstratégiája a domainnév-választásról regél majd, ami értelemszerűen nekünk kiemelt téma, különösen, ha arról hallhatunk, hogyan segít be mindebbe a gépi tanulás.
  • Az Acronis alelnöke, Candid Wüest a ransomware-szoftverekről tart majd egy nagyon részletes előadást, amik egyre nagyobb veszélyt jelentenek mindannyiunkra, végfelhasználótól a nagyvállalatokig.

Mindemellett rengeteg szó esik majd persze a különféle MI-fejlesztésekről, gépi tanulásról, zöld technológiákról, kiberbiztonságról. Szakmai előadások sora boncolgatja az internet jelenlegi infrastruktúrájának lehetőségeit és a felhőszolgáltatások jövőjét is.

Nem mellesleg magyar szakemberek is képviseltetik majd magukat, Egri Zsolt a BitNinja Security vezetőjeként lesz majd Rustban, Sándor Ádám pedig a Styra képviseletében -, velük természetesen igyekszünk majd személyesen is összefutni.

Hogyan közvetítünk majd?

Az előadásokról részletes anyagokat akarunk közölni, ezért utólag számolunk majd be az egyes napok fénypontjairól, a kiemelten érdekes témákat külön is feldolgozva. Mindezt értelemszerűen a blogon, és persze hírlevélben is szólunk majd az extrán érdekes tartalmakról, ezért érdemes is most feliratkoznod.

Emellett a Tárhelyszakértő Facebook-oldalán folyamatosan közreadjuk majd, amit látunk és hallunk, és amit nektek is hallanotok kell: ami lenyűgöz, elámít vagy megnevettet.

A CloudFest március 22. és 24. Között kerül majd megrendezésre.

Mi már ma indulunk, Rustba pedig hétfőn érkezünk, miután meglátogattuk a NetMasters szervereinek egy részét is üzemeltető müncheni szervertermet egy kis karbantartás erejéig, illetve Stuttgartban is megállunk bővíteni a kapacitásunkon.

Indulhatunk?

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .