5 érv amellett, hogy WordPresst használj céges weboldaladhoz

Írta: NetMasters

2017.09.05.

A WordPress portálmotor manapság már kifejezetten közismertnek számít a kkv szektorban, hiszen nagyon sokan használják, illetve sokan ismerik. Amennyiben ismered a WordPresst, vagy hallottál már róla, de még nem sikerült meggyőzni magad arról, hogy ez a legmegfelelőbb megoldás céges weboldalad számára, összegyűjtöttünk az alábbiakban néhány dolgot, ami mellette szól.

  1. Rendkívül népszerű (A számok nem hazudnak!)

A WordPress nyílt forráskódú program. Ez azt jelenti, hogy alapvetően ingyenes, tehát használható bármilyen célra az Interneten. Lehet személyes vagy üzleti célra is használni. Általában személyes célra bloggerek, üzleti célra kkv szektorból érkező vállalkozók használják.

Ha utánajárunk annak, hogy mennyien használnak WordPresst, akkor felmerülhet bennünk a gondolat, hogy ennyi ember és ennyi vállalkozás csak nem tévedhet nagyot, és a számoknak ugyebár érdemes hinni. Nézzünk néhány számadatot a népszerűségéről:

Több mint 75.000.000 WordPress alapú oldalt regisztráltak már világszerte. Mondanom sem kell, hogy ez a szám naponta nő, és a népszerűség növekvő tendenciát mutat.

Több mint 45.000, ebből 15.000 ingyenesen letölthető bővítmény érhető el hozzá. Ez azt jelenti, hogy egy oldal felépítésénél gyakorlatilag végtelen számú lehetőségünk van arra, hogy kihozzuk a saját online felületünkből a maximumot. A fizetős lehetőségekről ekkor még nem is beszéltünk.

Ingyenes és fizetős sablonok ezrei érhetőek el bármely weboldalhoz. A weboldalak egyik kritikus pontja a design, és ennek megálmodásában és megvalósításában segítenek a sablonok. Rengeteg sablon közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. Aki kicsit profibb szemléletű, az figyelembe veszi azt is, hogy milyen célcsoport számára hozza létre az oldalt, és az ő ízlésüket és preferenciájukat veszi alapul. Ez az esetek többségében nem egyezik meg a miénkkel.

Léteznek olyan WordPress oldalak, amelyek naponta több milliós megtekintéssel büszkélkedhetnek. Ezek az oldalak zömmel nagy márkák hivatalos oldalai. Olyan nagy márkák bízták rendszerük alapját a WordPressre, mint például a BBC, a hivatalos Star Wars blog, az MTV news, a New York Times vagy éppen a Rolling Stones és még sorolhatnám a nagy neveket. Evidens, hogy ezeknek az oldalaknak a napi látogatottsági szintjei nagyságrendileg  meghaladják a százezer vagy időnként milliós megtekintéseket is.

 

  1.   Felhasználó barát

A WordPress egyszerűen és egyértelműen használható, nem igényel semmilyen szaktudást, sem magasabb szintű számítógépes ismereteket a használata. A tárhelyszolgáltató cégek is jól alkalmazkodnak a WordPress megoldásokhoz, mindössze domaint és tárhelyet kell igényelnünk, majd egy admin felület segítségével akár magunk is tölthetünk fel tartalmakat. Aki mégis nehézségbe ütközik használat közben, ingyenes segédanyagok egész tárháza elérhető online.

A másik fontos pontja a felhasználó barát felületek kialakításánál az, hogy az oldal látogatói számára is egyszerűen kezelhető legyen minden. A logikus felépítés, az átláthatóság, a megfelelő információ közlés, és nem utolsó sorban a további vásárlások ösztönzése is fontos ismérvei egy felhasználó barát üzleti célú oldalnak. Ezek a tulajdonságok mind kialakíthatók a WordPress segítségével.

 

  1.   Könnyen és gyorsan, vagy rendkívül olcsón elérhető

Ha úgy döntöttél, hogy WordPress oldalt szeretnél, akkor néhány napon belül kész és működő oldalad lehet. Minden oldal esetében fontos a lehető legjobb tárhelyszolgáltató kiválasztása. Amint ez megvan, dönthetsz úgy, hogy magad készíted el saját oldalad, ami egy rendkívül költséghatékony, viszont időigényesebb választás, vagy megbízhatsz egy erre szakosodott céget, ami költségesebb, de vélhetően gyorsabb megoldás. Itt az egyéni preferenciák döntenek.

 

  1. Könnyen tanulható, és így olcsó!

Amennyiben úgy döntesz, hogy nem akarsz akár 100-250 ezer Ft-os nagyságrendű pénzt áldozni egy weboldalra, de van rá időd, hogy foglalkozz az oldal elkészítésével, és a hozzá kapcsolódó tudás elsajátításával, ahhoz sem kell doktori cím, egyetemi vagy programozói tudás ahhoz, hogy boldogulj vele.

Ma már léteznek internetes kurzusok, amelyek jellemzően oktató videókon keresztül segítenek használni a WordPresst. Ezzel sokkal több lehetőséged nyílik arra, hogy olyan oldalt készíts önerőből, amilyet szeretnél, és saját munkádat használhatod további céljaid elérésében.

 

  1. Vannak szakemberek, akik néhány napon belül elkészítik neked, így gyorsan kész lehet az oldalad!

Web designer cégek és online marketinggel foglalkozó vállalkozások tömkelege foglalkozik WordPress oldalak készítésével és 80-100 ezer forinttól el is készítik neked, ha nincs időd foglalkozni vele. Választhatod őket akár a teljes online megjelenésed elkészítésére, vagy az igényeidtől függően kisebb-nagyobb (rész)feladatok elkészítésére is.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .