Egy céges weboldal szükségletei

Írta: NetMasters

2017.08.30.

Az itthoni kis és közép méretű vállalkozások elkezdték felismerni, hogy szükséges az online megjelenés ahhoz, hogy cégük sikeres és jól működő vállalkozás legyen. Megfelelő online marketinggel sikeres startup cégek jöttek létre, és a nagyobb múlttal rendelkező vállalkozások is elkezdték felújítani vagy lecserélni elavult és régi weboldalukat.

Néhányan közülük beleestek abba a hibába, hogy ingyenes tárhelyen hozták őket létre, viszont ezek az oldalak a mai világban nem alkalmasak üzleti célra, nem felelnek meg a kor követelményeinek. Gyakran lassúak, sokszor nem biztonságosak, nem készülnek rendszeres mentések sem.. Egy ingyenes weboldalnak nagyon rossz a felhasználói élménye is, ráadásul nehezen vehető komolyan egy ilyen webcímen található vállalkozás oldala, és a hozzá kapcsolódó e-mail cím sem gerjeszt bizalmat.. Ezen kívül hátrányt jelent, hogy hirdetések jelenhetnek meg az oldalon, és a rendszeres mentések hiánya miatt könnyen elveszítheted az adataidat is.

Vannak azonban olyan cégek is, akiknek sikerült az online jelenlétükkel komoly üzleti sikereket elérni. Egy jól összerakott online automatizmussal és megfelelő tárhelyszolgáltatót választva megfelelő megjelenése lehet a cégednek.

Milyen technikai és szakmai háttérre van szükséged ehhez?

 

A domain leegyszerűsítve az a böngészősávba írt kifejezés, ami a megfelelő oldalra navigálja a látogatót, a hozzá tartozó végződéssel a végén (.hu .eu, .com stb).

Ezt webes tárhely szolgáltatóktól igényelhetjük néhány ezer forintért évente. Érdemes megbízható céghez fordulni, és kerüld az ingyenes lehetőségeket, mert üzleti szempontból nem kifizetődő. Panasz vagy probléma esetén nem lesz kihez fordulnod, kitől segítséget kérned.

Bármilyen szó lehet a webcímünk amennyiben nem foglalt. Érdemes az üzletünk kulcsszavait, vagy jobb híján akár a cégünk nevét választani valamilyen formában. (pl.: azencegem.hu)

Milyen végződés a legmegfelelőbb számodra?

A .hu a .com a .net és a .eu domain végződés 1 munkanapon belül készen van, így ha szorít az idő, akkor ezek a legkézenfekvőbbek.

Ha kizárólag magyaroknak szól az oldal, akkor érdemes a .hu végződést választani. Ellenkező estben a .com vagy a .eu javasolt inkább.

Ha angol nyelvű közönsége lesz az oldaladnak akkor inkább .com, ha német vagy estleg más európai nyelven vagy több nyelven is lesz tartalom rajta akkor a .eu lesz jó választás, amely végződést világszerte már több tíz millióan regisztrálták.

 

Érdemes a tárhelyet ugyanattól igényelni, akitől a domaint is kaptuk, praktikus okokból. A tárhely gyakorlatilag az oldalunk saját szervere lesz, és a tárhelyet szolgáltató cég gondoskodik arról, hogy az oda feltöltött tartalom 0-24-ben elérhető legyen, és hogy biztonságban legyenek az adataink. Ez a szolgáltatás nagyon fontos egy céges oldalnak, és már tízezer forint éves költségtől elérhető..

A filléreskedés nem kifizetődő hosszú távon a tárhely esetében sem, és ez a céges e-mail címekre is igaz.  Nagymértékben rombolja a megbízhatóságot, amikor egy kompetensnek tűnő vállalkozás ingyenes e-mail-küldő szerverrel dolgozik és ez ugye az e-mail címeken is látszik (pl.: @freemail.hu)

 

Mi a WordPress alapú oldalakat javasoljuk, mert ez az egyik legmegbízhatóbb és legjobban kezelhető portálmotor, emellett rengeteg üzleti szempontból hasznos funkciót állíthatunk be vele, és egyedi design alakítható ki segítségével.

Nem árt tudni, hogy a web 28%-a, több mint 75 millió  weboldal nyugszik WordPress alapokon!

A használhatóságát és megbízhatóságát jelzi az is, hogy több mint 45000 plugin érhető el hozzá, valamint rengeteg nagy brand és hatalmas látogatottsággal rendelkező oldal is ilyen alapokon működik. Nem csak országos, hanem világszerte ismert és folyamatosan látogatott oldalak közül WordPresst használ például a hírességek közül Katy Perry, Snoop Dogg, Usain Bolt, Kim Kardashian, de a Rolling Stones, Sylvester Stallone és Beyoncé is. Az üzleti életben is sokan használnak a cégek közül WordPress-t. Ilyen például a BBC Amerika, A Bloomberg, a Reuters, a Flickr, de több feladatra még a Facebook is.

 

Ez a legfontosabb, hiszen ha megfelelő céghez fordulsz, akkor tőlük valójában minden hasznos és releváns infót megkaphatsz a témával kapcsolatban. Ezen kívül nem elhanyagolható, hogy az ő kezükben lesz az oldalad üzemeltetése, így érdemes a legjobbra bízni céged/blogod online jelenlétét.

Amennyiben neked is fontos az, hogy a nap 24 órájában megbízhatóan működjön az oldalad és a levelezésed, és ne forduljon elő olyan probléma, hogy akár egy futó kampány alatt ideiglenesen nem elérhető, akkor olyan céghez kell fordulnod, aki mindenben támogatja a céljaidat és igényeidet. Lehetőség szerint rendelkezzenek közvetlen akkreditációkkal, hogy az igényelt domainjeidet egyszerűen, gyorsan és a lehető legjobb áron megszerezzék neked.

A NetMasters már 2003 óta ebben a szakmában tevékenykedik, tehát több mint 14 éves tapasztalattal rendelkezünk. Akár 2000+ féle domain végződést tudunk regisztrálni, több akkreditációnk is van (például .hu, .eu stb.) 365/7/24-ben elérhetőek vagyunk, és gondoskodunk arról, hogy minden feltétel adott legyen az online megjelenésed megfelelő működéséhez.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .