Kubába megy a Google, internetet visz magával

Írta: NetMasters

2016.03.20.

Barack Obama és Raúl Castro márciusi összeborulásával várhatóan megkezdődik nemcsak az amerikai turisták, hanem az amerikai nagyvállalatok Kubába történő beáramlása is.

A sort nagy eséllyel az informatikai cégek megkezdik meg.

Történelmi találkozás, történelmi következmények

2016. március 21-én, hétfőn olyan találkozóra került sor, amihez hasonló 88 évvel ezelőtt történt legutóbb: az Egyesült Államok elnöke Kubába látogatott.

Barack Obama amerikai és Raúl Castro kubai elnök a kapcsolat normalizálást tűzte ki célul, és mindketten kiemelték, hogy a két ország viszonyában új időszak kezdődhet.

Persze megvolt az egymásnak feszülés, de Obama kiemelte, hogy közel az embargók feloldása.

Vagyis ha minden feltétel adott, nemsokára jönnek az amerikai turisták és amerikai cégek is.

Páran már készülhetnek

A jövőbeni nyitottabb kapcsolat érdekében a két elnök megállapodott egymással, hogy néhány amerikai vállalat megjelenhet Kubában, ráadásul nem is akármilyenek: internetes vállalkozások, így például szóba került az Airbnb vagy a Booking.com.

És persze a Google is, mint hálózatfejlesztő.

Viszik a netet

A tájékoztatás szerint a gigacég vezeték nélküli és kábeles széles sávú bővítést végezne, ami azért is érdekes, mert a szigetországban az internetszolgáltatás állami monopóliumnak számít.

Széles körű felhasználásról pedig nem beszélhetünk, hiszen a 11 millió lakossal bíró Kubában csak 25,7 százalék az internethasználók aránya.

A háztartások 12,7 százalékában van számítógép, a széles sávú internet pedig 40 dollárba kerül. Az ott pedig a megfizethetetlen kategóriába tartozik.

A Google lehetséges érkezéséről többet nem árultak el.

Olvasd el ezeket is:

Business killers

Business killers

A Cloudfest egyik kakukktojás előadója Will Pemble volt, aki vállalkozó és vezetői coach. Ő nem a technológiáról jött előadni, hanem egy szoft témát hozott, ami viszont elég...

bővebben
Cloudfest 2k19

Cloudfest 2k19

A 2019-esi hosting konferencia, ami idén CloudFest néven került megrendezésre, ismét megadta a módját. Az Európa Park hatalmas színpadán zajlottak az előadások, több ezer...

bővebben

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..