A WHD, ahogyan mi láttuk (I.)

Írta: NetMasters

2015.03.29.

Egy hét Németországban már önmagában is jól hangzik. Ha ezt kombináljuk egy nemzetközi informatikai konferenciával, az csak izgalmas lehet. Ha a rendezvényt Európa egyik legnagyobb vidámparkjában szervezik, a szórakozás is garantált.

A WHD konferencia számomra nagyon hasznos időtöltésnek bizonyult. A világ élvonalába tartozó szakértőktől ismerhettem meg az aktuális trendeket és szakmai kihívásokat. A hosting területét minden irányban körbe tudtam járni a résztvevő előadók meghallgatásával és kiállító standjaik felkeresésével.

Elsősorban informatikai, technikai kérdések körül forogtak a témák. Az informatikai biztonság, adatbiztonság kérdései, a hálózatok menedzselésének kérdései részletesen be lettek mutatva, a felhasználói felületek és hostinghoz kapcsolódó hardverek és az informatikai szolgáltatások is terítékre kerültek.

Eleinte szokni kellett, hogy minden előadó angolul beszélt, de többségük jól érthetően és gyakran szórakoztatóan is adott elő. A műsorvezető is rendre igyekezett feldobni a hangulatot, így kevésbé volt fárasztó a sok szakmai tartalom. Igazán lenyűgöző volt olyan emberek élő interjúját követni, mint Snowden, Kaspersky vagy az Apple társalapítója, Steve Wozniak.

A német szervezés tetten érhető volt a rendezvény teljes időtartama alatt. Egyedül a rendezvényt lezáró partit sikerült kicsit elbénázni azzal, hogy nem volt kivetítés, ezért egy-két produkciót csak az első sorból lehetett látni.

Számomra azért volt értékes ez a rendezvény, mert most ismerkedem a hosting, a tárhelyszolgáltatások, felhő szolgáltatások szakmai hátterével, informatikai összefüggéseivel, és ezen a rendezvényen töményen és átfogóan ismerkedhettem meg az élvonalával ezeknek a területeknek.

A hangulatot tetézte az, hogy jó társaságban sikerült eltölteni ezt a pár napot, így elmondhatom azt, hogy valóban egy élmény volt. 🙂

Új kollégánk, Miklós beszámolója

Ha a WHD-ről élőben megírt tudósításainkra is kíváncsi vagy, keresd fel Facebook-oldalunkat vagy másikblogunkat!

Olvasd el ezeket is:

Business killers

Business killers

A Cloudfest egyik kakukktojás előadója Will Pemble volt, aki vállalkozó és vezetői coach. Ő nem a technológiáról jött előadni, hanem egy szoft témát hozott, ami viszont elég...

bővebben
Cloudfest 2k19

Cloudfest 2k19

A 2019-esi hosting konferencia, ami idén CloudFest néven került megrendezésre, ismét megadta a módját. Az Európa Park hatalmas színpadán zajlottak az előadások, több ezer...

bővebben

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..