„Alkatrészek az online marketingedhez” – 7 dolog, amire domainregisztrálásnál figyelned kell

Írta: NetMasters

2015.04.28.

E cikk a Kontent magazinban jelent meg, mely az ország első és egyetlen tartalommarketing-magazinja.

Komolyan képviseljük, hogy olyan informatikai hátteret adunk neked, mely a céged marketingigényeit kiszolgálja. A cikket marketingszövegíró írta, így az ő domain- és tárhelyigényeit olvashatod, valamint láthatod, hogy ő mi alapján választ szolgáltatót. Hasznos cikk lesz, ha te is sok-sok kampányt készítesz.

Hány doménre van szüksége a cégednek?

Erre konkrét választ nem tudok adni, csak azt, hogy egyre többre.

Egyre több az olyan marketingtudatos cég, ahol egyszerre 10-20 landing page éles, több tucat céges weboldal, blog, magazin és egyéb felület szolgálja ki a célpiac tartaloméhségét.

Valószínűleg a doménregisztrációt gyorsan és egyszerűen szeretnéd elintézni. Nem érsz rá a DNS-szerver konfigurálásával és a domén átirányításával foglalkozni (vagy épp nem is értesz hozzá). Segítek neked szolgáltatót választani!

Domain- és tárhelyválasztáskor az alábbiakra nagyon figyelj:

  1. Kérj „kampányrakész” megoldásokat.

Van egy tippem: amikor épp a kampányodat állítod fel, akkor a webmestert leterheli a pixeltologatás.

A jó szolgáltatónak csak szólnod kell, és másnap küldi neked a belépési adatokat: a domain éles, a tárhely duruzsol, a WordPress csak a hozzáértő kezeidre vár. Én ezt tartom teljeskörű domain- és tárhelyszolgáltatásnak.

  1. 0-24 ügyfélszolgálat.

Neked mi a legnagyobb félelmed, ha supportra van szükséged?

  • Talán az, hogy nem éred el őket.
  • Talán az, hogy hülyének néznek.
  • Talán az, hogy nincs support (vagy van, de nem tudnak segíteni).

A domainszolgáltatódnál különösen fontos, hogy hajnali 2-kor is felhívhasd őket, és álmos hangon, ámde segítőkészen megoldják a problémádat. Bármikor leszakadhat az internet a céged alatt, ugye, és azonnali segítség kell.

  1. 930 domainvégződés.

Olyan végződést regisztrálhatsz, amilyet csak el tudsz képzelni. Meg néhány olyat is, amit el sem tudsz képzelni. Válaszd a választás szabadságát, mert a kreativitásodnak (vagy a céged exporttevékenységének) korlátlanság kell.

Árakért és részletekért kattints ide.

  1. Elektronikus regisztráció.

És a lassú, körülményes bürokrácia megszűnik. Annyira gyűlölök papírozgatni, hogy nem tudom megfelelően kifejezni, pedig szövegíró vagyok. Olyan szolgáltatót válassz, ahol van lehetőséged elektronikus regisztrációra.

  1. Kérd el az authentikációs kódodat.

Néhány TLD (.biz, .info, .org) csak az auth-kóddal regisztrálható át. Kérdezz rá a szolgáltatónál, hogy ezt a kódot átadják-e neked, ha költöztetnéd a doménedet. Nemleges válasz esetén menekülj.

  1. „Kivásárlási díj”.

Pár szolgáltató a szerződés mélyére bújtatja azt, hogy micsoda horribilis összegeket kell fizetned, ha el akarod hozni tőlük a domainedet. Vagy épp a saját nevükre íratják a domént. Mindig figyelj, hogy a domén a te nevedre kerüljön és a költözés díjmentes legyen.

  1. Ne az ár alapján dönts.

Nem ismerhetem a cégedet, de ha neked komolyan számít az a doménenkénti 200 forint, amivel a legolcsóbb szolgáltató olcsóbb regisztrációt ad, akkor valószínűleg valamit rosszul csinálsz.

De a legolcsóbb szolgáltató mondjuk rejtett költségekkel trükközik. Vagy a regisztráció papírozásának egy részét rád hagyja. Vagy nem ad 0-24 ügyfélszolgálatot.

A domainre a céged online jelenlétét teszed fel – így teljes biztonságot akarsz, mindig elérhető ügyfélszolgálatot és ugrásra kész netjogspecialista ügyvédet. Mindezt mi megadjuk neked.

„Professzionális szolgáltatóként gondolunk magunkra, emiatt pedig csak profikkal dolgozunk. Gyors és állandó rendelkezésre állást és szakmai tanácsokat vártunk el, amiket a NetMastersnél mindig megkapunk.”

Sipos Zoltán, Kreatív Kontroll

A Kreatív Kontroll ezt a tárhelyet választja:

Business Premium domain és tárhelycsomag. KKV-barát ár, nagyvállalati minőség. Még tegnapra.

14 900 Ft/ év
4 GB tárhely
Domain regisztráció: 1 db .hu és 1 db .eu
Korlátlan domain és korlátlan aldomain
25 db e-mail fiók
10 db FTP hozzáférés

Kattints ide e tárhelycsomag részleteiért. Ha szeretnéd, akkor „még tegnapra” élesítjük neked.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .