Az IT is lehet rock&roll – és a CloudFest az abszolút nagyszínpad

Írta: NetMasters

2019.03.27.

Az IT-konferenciákról a legtöbb embernek nem a rock&roll jut eszébe. A szakmai konferenciák és a buli egy mondatban történő említése a tapasztalatok alapján finoman szólva is paradox. Azonban bátran állíthatom, hogy CloudFest a világ egyik legjobb IT-fesztiválját rendezi meg évről évre, Németország egyik legnagyobb élményparkjában, az Europa-Park Rustban. Nem kérdés tehát, hogy immár 2007 óta aktív résztvevői vagyunk a CloudFestnek.(Régi nevén: WorldHostingDay) Idén pedig te is velünk tarthatsz, online.

DOLGOZNI ÉS JÁTSZANI IS CSAK KEMÉNYEN ÉRDEMES

Hirdeti a CloudFest 2019 szlogenje – és komolyan gondolják.

Az a mértékű tudás, amit a felhőipar legjelesebb képviselői és döntéshozói a világ minden tájáról összegyűjtenek: kihagyhatatlan. Fejlődés, networking és szórakozás. Ez a CloudFest. Mi pedig az elkövetkezendő néhány napban folyamatosan tudósítunk neked a konferenciáról, hogy garantáltan ne maradj le semmiről.

Mielőtt azonban a húrok közé csapnánk, beszéljünk néhány mondat erejéig arról, miért érdemes a tekinteted március 25-29 között Rust felé irányítanod.

A tavalyi (2018-as) CloudFesten a világ mintegy 72 országa képviseltette magát – idén ez 80 fölé emelkedett. Ráadásul a résztvevők 51%-a teljes mértékben elégedett volt a konferenciával, 63%-uk pedig a networking lehetőségeket is kiválóra értékelte. Mi több, 78%-uk bizton állította, hogy idén (2019-ben) is számíthatnak a jelenlétükre. Mondanom sem kell, a Netmasters is az elégedett többséghez tartozik. 

Ezen a ponton csak halkan jegyzem meg, hogy egy 7000 fős konferenciáról beszélünk, aminek keretein belül több mint 2500 cég képviselteti magát – ezek a számok pedig évről évre növekednek. A jelen lévők (kiállítók és látogatók és azok vállalatai) uralják és irányítják az Internet 90%-át!

Viszont van egy rossz hírem is: a CloudFest mintegy 7000 liter sörrel is készült, amit sajnos – minden igyekezetünk ellenére – nem áll módunkban megosztani veled,– de ne aggódj, igyekszünk kiélvezni a nevedben is.

A FESZTIVÁL HEADLINER FELLÉPŐI

Minden fesztiválnak megvannak a maga húzónevei, akik miatt emberek ezrei váltanak azonnal jegyet az eseményre. Miért épp a CloudFestnek ne lennének? Hírességek, újságírók, influencerek, illetve számunkra releváns szakértők (technológia, közigazgatás, média etc.) a világ minden tájáról.

Hogy csak hármat említsünk a legizgalmasabb előadók közül: Tatiana Tropina, kiberbűnözés-szakértő, illetve Hank Shocklee, a Public Enemy rapformáció producere, vagy épp Brian Behlendorf, az Apache Webserver kiötlője.

Ha másért nem is, már csak miattuk is megéri eljönni (vagy követni az online összefoglalóinkat), mert az garantált, hogy az előadásaikkal letépik az arcunkat.

Hank például a jövő frekvenciáiról beszél majd, párhuzamba állítva a hip-hop zenére gyakorolt hatásait az internet zenehallgatásra és kulturális termékek terjesztésére gyakorolt hatásaival. Brian nyílt forráskódú közösségekről beszél majd, a Blockchain technológia fényében. Tatiana pedig kiberszakértői tapasztalatairól számol majd be, illetve azt a kérdést feszegeti, hogy a felhőipar cégeinek érdemes-e az Internetrendőrség szerepét magukra ölteniük.

Ne is mondd, tudom, én is libabőrös lettem, pedig ez még csak három a több mint 250 előadás közül. 

És ami a legjobb, hogy te mindezt az élményt ingyen és bérmentve kapod meg. Hiszen, ahogyan korábban is említettem, folyamatosan tájékoztatunk a CloudFest eseményeiről cikkek és bejegyzések formájában.

A FESZTIVÁL SLÁGERTÉMÁJA: A HYPERSCALE

A hyperscale nem újkeletű dolog a felhőalapú megoldások körében, de a Red Hot Chili Peppers sem tegnap alakult, kiemelkedő teljesítményüket mégsem vitathatja senki.

De miről is van szó pontosan?

Kijelenthetjük, hogy az elmúlt évtized a szoftverfejlesztés jegyében zajlott. A hardveres fejlesztések ezek árnyékában, valamelyest lassabb tempóban csordogáltak. Majd az évtized közepe táján egy új innovációra kaphattuk fel a fejünket: a hyperscale-re, vagyis a nagy sűrűségű szerverekre épülő rendszerek előretörésére.

Ez a hardveres innováció ugyanis megoldani látszik a nagyobb, gyorsabb és költséghatékonyabb adatközpontok iránti folyamatos igényt, és megteremti a lehetőségét a rugalmasan skálázható, gyakorlatilag kimeríthetetlen számítási kapacitás üzleti célokra való felhasználásához.

És hogy miért kiemelten fontos mindez számodra?

Egyes előrejelzések szerint 2021-re a hyperscaling az IaaS piac mintegy 70%-át fogja uralni. (Ez jelentős emelkedés a 2016-os 50%-hoz képest.) De ezek csak számok. Ami miatt neked is kiemelt figyelmet kell fordítanod erre a területre, az az, hogy valamennyi iparág legnagyobb problémáját oldja meg: a komplexitásét.

A hyperscale megkönnyíti az analóg munkafolyamatok digitalizálását. Ezenfelül lehetőségek tárháza nyílik meg a fejlesztők előtt is, köszönhetően az elképesztően feature- és eszközgazdag fejlesztői környezetnek, amelyet a hyperscale felhőmegoldásai nyújtanak. Végül, de nem utolsósorban pedig biztonság tekintetében is világbajnok.

De nem kell aggódnod, semmiről sem maradsz le, ugyanis igyekszünk a legérdekesebb hyperscale-infókat is megosztani veled.

VÁRUNK A FEDÉLZETEN

Amennyiben figyelmesen elolvastad a fentieket, biztos vagyok benne, hogy nem is kérdéses számodra: velünk tartasz a CloudFestre, az online közvetítésünk fedélzetén. A felhőalapú megoldások fesztiválhajóján mindig szorítunk neked helyet.

Vár az első sor, a buli és a szédületesen ijesztő szakmai fejlődés. (Nem ciki meghívni az üzleti ismerőseidet sem, oszd meg velük ezt a cikket, legyen ez a mi közös fesztiválbelépőnk.)

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .