Visszatérünk a Cloudfestre: jön a közvetítés ai-ról, kiborgokról, kiberpartizánokról

Írta: NetMasters

2023.03.10.

A CloudFest visszatér, és mi is ott leszünk. Hamarosan lebilincselő közvetésünket olvashatod a világ egyik legmenőbb technológiai fesztiváljáról. Nézzük, miből nem akarsz kimaradni, és hogyan fogunk élőben és részletesen mesélni neked arról, mi forradalmi történik éppen a techvilágban…

A CloudFestről (leánykori nevén WHD-ről) a NetMasters csapata nem először fog tudósítani nektek. Nem véletlenül, mert akkor is a világ legjobb vidámparkjában éreznénk magunkat Rustban, ha nem ténylegesen Európa legnagyobb vidámparkjába szerveznék a bulit.

Az elmúlt években olyan nevek előadásait hallgathattuk itt végig, mint Steve Wozniak, Edward Snowden vagy épp Buzz Aldrin, és ők persze még csak a populáris húzónevek. (Idén Boris Becker és egy nagyhullám-szörfös töltik be ezt a szerepet.)

Az előadó, és ami még fontosabb, a témalista idén is a várakozásainknak megfelelően alakul.

A három nap alatt – hogy tényleg csak néhány témát emeljünk ki -, ilyesmikről lesz szó:

  • Az első (nulladik nap) teljes egészében a WordPressről szól majd: teljesítményről, biztonságról, felhasználói igényekről, fejlesztési távlatokról.
  • A Lenovo két szakértője a Metaverzum és az AI lehetőségeiről, jövőjéről fog spekulálni.
  • Az Oxfordi Egyetem technológiaszabályozási professzora, Sandra Watcher és a CloudFest senior copywritere szintén az AI-t boncolgatják majd, de más oldalról. Mivel ma már a mindennapokban is algoritmusok tucatja, százai hoznak döntéseket rólunk és helyettünk, nem árt, ha amennyire lehet, rálátunk arra a “fekete dobozra”, amiben ezek a döntések megszületnek.
  • Neil Harbisson kiborgaktivista és államilag hivatalosan elismert kiborg az emberi érzékelés technológia általi kiterjesztéséről, új mesterséges szervek beültetéséről, és fajunk jövőbeli túléléséről értekezik majd. Emberünk koponyájába mellesleg egy antenna van beültetve, amivel látja az ultraibolya sugárzást.
  • A Sectigo szakija, Tim Callan a kriptográfia pusztulásáról fog spekulálni, amit a kvantumapokalipszis hoz el.
  • Yuliana Shemetovets a fehérorosz kiberpartizánok képviseletében beszél majd arról, hogyan harcolnak Ukrajnáért és saját hazájukért a belarusz hacktivisták.

Mindemellett rengeteg szó esik majd persze a különféle AI-fejlesztésekről, gépi tanulásról, zöld technológiákról, kiberbiztonságról. Szakmai előadások sora boncolgatja az internet jelenlegi infrastruktúrájának lehetőségeit és a felhőszolgáltatások jövőjét is.

Hogyan közvetítünk majd?

  • A legérdekesebb előadásokról részletes anyagokat akarunk közölni, ezért utólag számolunk majd be az egyes napok fénypontjairól, a kiemelten érdekes témákat külön is feldolgozva. Mindezt értelemszerűen a blogon, és persze hírlevélben is szólunk majd az extrán érdekes tartalmakról, ezért érdemes is most feliratkoznod.
  • Napi összefoglalókat is közzéteszünk a blogon a konferencia ideje alatt ugyancsak a blogon, ezekben a legjobb előadások tanulságait foglaljuk össze.
  • Emellett a Tárhelyszakértő Facebook-oldalán folyamatosan közreadjuk majd, amit látunk és hallunk, és amit nektek is hallanotok kell: ami lenyűgöz, elámít vagy megnevettet.

A CloudFest március 20. és 23. között tombol majd.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .