A csoportos átregisztrálás menete a .hu rendszerben

Írta: NetMasters

2017.09.21.

Rendszeresen előforduló eset, hogy egy tulajdonos több helyre szétszórva regisztrálgatott domaineket. Egy idő után, vagy bizonyos mennyiség felett ez okozhat kisebb-nagyobb problémákat, főleg az adminisztrációban, illetve akár a honlapok fejlesztése esetén is.

 

 

Ilyenkor szokott az az igény megfogalmazódni, hogy most legyen minden rendbe téve, s legyenek átmozgatva egy partnerhez ezek a dolgok. Ezzel általában több dolog is a helyére kerül:

  • Egy számla, egy partner az adott területhez kapcsolódóan (jelen esetben domainek a terület).
  • Nagyobb mennyiségnél minden regisztrátor biztosít kedvezményeket. (Mi is!)
  • Külön kérésre megoldható az is – akár további kedvezményekért -, hogy ne külön-külön készüljenek számlák 1-1 domain fordulásáról, hanem évente, vagy félévente egy bizonylat kerüljön kiállításra. Ez szintén megkönnyíti az adminisztrációt.

 

 

A folyamat nagyon egyszerű. A tulajdonosnak egy nyilatkozatot kell tennie (magánszemély vagy jogi személy esetén is, mi a példánkban az utóbbit mutatjuk be).

 

 

A nyilatkozat készülhet az alábbi minta alapján:


Nyilatkozat

 

Aluírott XY, mint a Minta Kft. [Adószám: , Cím:] aláírásra jogosult vezetője nyilatkozom, hogy az alább felsorolt domaineket át kívánom helyezni a Netmasters Europe Kft-hez, mint regisztrátorhoz. A domainek igénylőlapjaival  cégünk rendelkezik.

  • domain1
  • domain2
  • domain3

Ide jöhetnek a domainek: elől az, amelyikhez van reglap, a többi ABC sorrendben, akár több oszlopban is!

 

Budapest, …………………………….

 

                                                                                                  ………………………………

                                                                                                           Cégszerű aláírás

 


 

A fenti minta alapján készített dokumentummal az összes domain, ami a felsorolásban szerepel, átkerül hozzánk. Feladat elvégezve.

 

 

Néhány tudnivaló, amivel nem árt tisztában lenni:

 

  • A fenti nyilatkozatot szintén ellenőrzi az ISZT, tehát emberi bírálat és ellenőrzés van mögötte. (Azaz hajnal 2-kor, vagy hétvégén sajnos várni kell rá.)
  • Csatolni kell egy regisztrációs lapot, melyen a fenti listában szereplő első domain név szerepel. Az ott lévő adatok alapján lesz beállítva a listában szereplő domainek tulajdonosa és adminisztrációs kapcsolattartója.
  • A tulajdonos és a kapcsolattartó nem módosítható, csak az adatok pontosítására van lehetőség. (Pl. székhely, vagy telefonszám változás ilyen adatnak számít.)
  • Nem számít milyen regisztrátoroknál vannak a felsorolt domainek! Mind egy helyre fog kerülni, jelen esetben hozzánk.
  • Csoportos mozgatás lévén 1-2 domain esetében nem lehet a fenti eszközzel élni. Min. 10 db domain kell szerepeljen a felsorolásban. Felső határ nincs.
  • Mi is a fenti megoldással mozgatjuk ügyfeleink (vagy viszonteladóink) domainjeit. Általában 50-100 domain mozdul egyszerre, de a rekord majdnem 700 db (egészen pontosan 687) domain volt egyetlen nap alatt egy beadvánnyal!
  • A fenti átregisztrálásnak van adminisztrációs díja az ISZT felé, de ezt cégünk átvállalja!

 

 

 

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .