Las Vegas-ban megmutatták a népnek: CES 2016

Írta: NetMasters

2016.01.10.

Nem akárhogy indult ez az év, hiszen január 6. és 9. között tartották Las Vegas-ban az idei CES-t (Consumer Electronics Show), vagyis az elektronikai eszközök világszerte várt kiállítását.

Az évente megrendezésre kerülő, idén a 49-et töltő show-ra szint az összes kiemelkedő gyártó felkészül, és igyekezett ennek a különlegességnek az apropóján bejelenteni néhány új és izgalmas fejlesztést.

Hogy érezzük, miről is beszélünk: 3600-nál is több kiállító cirka 20 ezer terméket mutatott be.

Fókuszban az információs technológia

Mivel a kiállítás megszervezéséért felelős CEA a névváltoztatás mellett döntött, és kicserélte elnevezéséből az Electronics-ot Technology-ra (új név: Consumer Technology Association), ezért nem volt véletlen az sem, hogy a kiállítás hangulatát az infokommunikációs technológia határozta meg.

A környezet persze nem nagyon változott, és a CES ugyanúgy az innovációról, a modern technológiáról és a határok állandó feszegetéséről szólt.

Apró finomságok a felhőben

20 ezer termék közül nehéz mazsolázni, és minket amúgy sem feltétlenül a szenzorok, drónok, okosszemüvegek, processzorok érdekeltek elsősorban.

Voltak ugyanis olyan fejlesztések, amelyek hallatán a mi szemeinkben is megcsillant fény.

Az Egg (Tojás) például igencsak egyedi módon közelítette meg a felhőszolgáltatásokban rejlő lehetőségeket: a rendszerhez tartozó, félbevágott tojáshoz hasonlító eszköz segítségével ugyanis kézbe vehető a felhő és annak tartalma. A tartozékon lévő apró LCD-kijelzőn ugyanis lekövethető és igény esetén módosítható a tartalom; iOS és Android eszközökhöz már elérhető a fejlesztés.

Tovább is van, mondjam még…

A termékbemutatók elképesztő ütemben követték egymást, és nemcsak a jövő autóit, de a múlt újraélesztését is megtapasztalhattuk (például a Sony bakelitlemez-lejátszójának képében).

Emellett volt előadás a felhő és a számítógépes játék kapcsolatáról, valamint megismerhettük sok más mellett a Storj-ot, ami egy rendkívül olcsó, mégis biztonságos és decentralizált privát felhőrendszer, amihez csak egyetlen felhasználó férhet hozzá.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .