A kiberbiztonság lesz az egyik legjövedelmezőbb IT-s munka?

Írta: NetMasters

2016.01.04.

Bizony, a címben szereplő kérdésre a válasz szinte biztosan az, hogy: IGEN!

A kiberbiztonsággal kapcsolatos munkák ugyanis az elmúlt években egyre fontosabb és hangsúlyosabb szerepet kaptak, sőt, egyesek viccesen azt is mondják, hogy hamarosan ezt tekinthetjük majd az IT-jellegű munkák IT-jának.

Miért fontos a kiberbiztonság?

Ahogy egyre több eszköz csatlakozik az internethez, úgy válik mind hangsúlyosabbá a kiberbiztonság.

Elmúlt már az az idő, amikor csak néhány weblap kóborol odafent, a háló sűrűjében: az intelligens otthonok (vagyis a dolgok internete) térnyerésével, a felhőszolgáltatásokkal, a különböző gaming platformokkal és a közösségi médiával lényegében minden egyes nappal nő a kockázat, és nő a veszély.

Minden és mindenki fent van a neten; az is, aki sokat veszíthet egy-egy biztonsági réssel (cégek, hivatalok), és persze az is, akinek saját bevallása szerint nincs takargatni- és félnivalója.

Folyamatos készenlét

A véget nem érő ellenőrzés, a rendszerek biztonságának szkennelése az egyik legnagyobb munka, amit az IT-ben el lehet képzelni.

Éppen ezért a kiberbiztonságban jártas szakemberek hiánya az egyik legnagyobb veszélyforrás, legalábbis ezt állítja Garry Barnes, az ISACA (Information Systems Audit and Control Association) alelnöke, aki szerint a kockázatok kezelése és a veszély elhárítása mindennapos feladat.

Mivel még közel sincs elég szakember, ezért a közeljövő egyik legnagyobb kihívása egyértelműen az lesz, hogy kitöltsék a réseket, és hogy felkészítsék a szakembereket a közelgő időszakok trendjeire.

Jövedelmező álláslehetőség

Ennek viszont megvan a maga előnye is: a kiberbiztonság elképesztően jövedelmező álláslehetőséget kínál azoknak, akik belőle szeretnének megélni. Ennek nemcsak a mostani szakemberhiány az egyik oka, hiszen fontos szerepet játszik a feladattal járó kiemelt felelősség is.

És hogy mire számítsunk 2016-ban? Az online technológiák használata folyamatosan bővül, a dolgok internete fejlődik és hódít, ezért készüljünk arra, hogy néhány támadás a tradicionálisnak még nem mondható platformok felől ér minket. Vagyis az okoseszközök és a gaming platformok irányából.

A kérdés csupán az: fel tudunk-e erre készülni?

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .