Mostantól egyszerűbb magyar domaint regisztrálni

Írta: NetMasters

2015.01.26.

2015-ben egy igen jelentős változás következett be a magyar domaincímek regisztrációja terén, amelyre sok éve várt már a szakma. Mostantól elektronikus úton is igényelhetünk .hu-s címeket.

Némileg abszurdnak tűnik, de a .hu domaintérben mindeddig nem lehetett tisztán elektronikus úton igényelni. Aki domaint akart regisztrálni, annak valamilyen formában mindenképpen el kellett végeznie a papírmunkát, ami indokolatlan nehézségek elé állította a regisztrálókat.

Már működik az új rendszer

Január 12-től azonban végre életbe lépett az új rendszer, amelynek értelmében regisztrációkor az adatok megadása után az ügyfél továbbléphet az Internet Szolgáltatók Tanácsa rendszeréből lekért nyilatkozathoz. Itt el kell fogadni a nyilatkozatot, beírja a kapott kódot, s ezzel meg is kezdődik az elbírálás és delegálás. Emellett természetesen nem szűnik meg a korábbi rendszer sem, tehát továbbra is lehetőség lesz papíron lebonyolítani a regisztrációt.

“A változás csak az új igények beküldését érinti, minden más kezelése változatlan. Aki nem alkalmazza az elektronikus domain igénylést, annak számára csak annyi változás van, hogy a jövőben az aláírt igénylőlapot beszkennelve mindig fel kell tölteni a domain mellé” – szól a regisztrátor tájékoztatása.

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa 12-én indította el az elektronikus regisztrációt, az adatbázis módosítása és a szükséges szoftverek telepítése mostanra már megtörtént.

Ha szeretnél te is .hu-s domaint magadnak, keresd fel oldalunkat!

Érdekel, mitől lesz igazán értékes egy domain? Vagy hogy mit kell fontolóra venned domainválasztáskor? Olvasd a blogot!

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .