Teremts otthont weboldaladnak

Írta: NetMasters

2014.12.28.

Alaposan kiveséztük már, hogyan választhatunk tökéletes domaint honlapunk számára, ezzel azonban még csak a legelső lépést tettük meg. Ahhoz, hogy egy valóban élő honlapot hozhassunk létre, még rengeteg munka vár ránk, amelynek következő lépése a megfelelő tárhely kiválasztása.

Hosting szolgáltatás választásakor sokan csak arra figyelnek, hogy egy éppen abban a pillanatban megfelelő méretűnek tűnő tárhelyet kapjanak viszonylag olcsón. Vannak azonban ezeken felül is jócskán olyan szempontok, melyek mellett nem mehetünk el megfontolás nélkül.

Gondolj a jövődre!

A tárhely méretéről szólva: koránt sem elegendő, ha csak akkorát választunk, melyről úgy gondoljuk, kényelmesen elfér majd rajta az oldal. Ha sikeres üzletet akarunk rá építeni, a jövőre is gondolnunk kell. Vegyük figyelembe, hogy siker esetén a honlap forgalma jócskán megugorhat, rengeteg felhasználó regisztrálhat, térhet vissza naponta, és persze mi is egyre több tartalmat publikálunk majd. A tárhely méretét tehát úgy határozzuk meg, hogy bőségesen hagyjunk helyet a jövőbeni bővülésre, és ne maga a siker legyen az, ami meggátol minket.

A hatékony hostingnak része kell, hogy legyen az e-mail szolgáltatás is. Egy komolyan vehető céges weblapnak – de tulajdonképpen bármilyen weboldalnak – saját mailcímekkel kell dolgoznia. Egy olyan oldal, amely ingyenes mailszolgáltatásoknál regisztrált címeket használ, egyszerűen nem komolyan vehető, márpedig ha pénzt akarunk keresni, a legfontosabb, hogy potenciális klienseink bizalmát bírjuk.

A különböző méretű csomagok általában különböző mennyiségű mailcím létrehozását teszik lehetővé – egy kisebb vállalkozásnak, hobbioldalnak 20 cím már megfelelő lehet, egy nagyobb vállalkozás ugyanakkor a korlátlan csomagokkal jár a legjobban, itt is szem előtt tartva nem csak a különféle célokra, illetve a kollégák részére fenntartott fiókokat, de a jövőbeni növekedést is.

Tudd, hányadán állsz

Ez ma már gyakorlatilag alapszolgáltatás a hosting esetében, de oda kell figyelnünk arra is, hogy megfelelő statisztikákat nyerhessünk ki webhelyünk rendszeréből. Részletes statisztikák nélkül egyszerűen nem leszünk képesek hatékonyan optimalizálni az oldalt, elemzéseket készíteni, marketingstratégiát építeni, így mielőtt egy szolgáltatás megrendelünk, érdeklődjünk a webhelystatisztika lehetőségei felől.

A webes adminfelület szintén fontos, és nem csak azért, hogy itt könnyen és gyorsan megtekinthesd a statisztikákat. Ezen keresztül módosíthatod a különféle beállításokat, reagálhatsz gyorsan bármilyen sürgős intézkedést igénylő helyzetre,feltéve, hogy a felület felhasználóbarát és rendelkezik minden szükséges opcióval.

Ha tehát megvan a webtárhelyed, már állnak a falak – de ettől még nem lesz otthonná az építmény. A „bebútorozásról” következő posztunkban értekezünk majd.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .