1 milliót oszt szét ingyenes szoftverekre a Mozilla

Írta: NetMasters

2015.10.27.

… dollárban persze, amit ha átkonvertálunk forintba, akkor még szebb összeget kapunk, ez ugyanis kérem szépen cirka 280 millió forintnak felel meg mostanában.

A Mozilla Alapítvány, a Firefox webböngésző fejlesztője október utolsó hetében jelentette be, hogy ezt az összeget azokra a nyílt forráskódú szoftverekre fordítja majd, amelyeket a Mozilla Open-Source Support program keretében kiválasztanak.

Szép összeget kapnak a szerencsések

Az alapítvány közleménye szerint legalább tíz projektről beszélünk majd, amelyek 10 és 250 ezer dollár közötti összeget kapnak majd. A győztesek személyét december közepén jelentik be Orlandóban, ahol a Mozilla akkor tart majd egy munkahéttel összekötött ünnepi partit.

A webböngésző fejesei szerint a céljuk ezzel a nagyvonalú támogatással nem más lesz, hogy visszaadjanak egy picit annak a közösségnek, amely lehetővé tette a Mozilla elindulását és működését, legyen szó egyszerű kódfejlesztésről vagy az infrastruktúrához szükséges háttér biztosításáról.

Azt ugyanis sokan nem tudják, de a Mozilla nagyon sokat köszönhet a frontvonal mögött güriző nyílt forráskódú projekteknek.

“Sok jótékony akciónk volt az évek során, de már épp ideje volt, hogy konkrétan ennek a közösségnek is kifejezzük hálánkat”

-mondta Mitchell Baker, a cég elnök asszonya.

A jótékony visszaosztással a Mozilla lényegében a háláját szeretné kifejezni, és erre a MOSS (Mozilla Open-Source Support) programot találták a legjobb módszernek. A program valójában egy olyan díj lesz, amire valószínűleg a közösség tagjai jelölhetnek majd ingyenes szoftverek előállításával foglalkozó projekteket.

A MOSS programmal együtt a Mozilla már több mint 2,5 millió dollárt szánt a nyílt forráskódú szoftverekre, jöjjenek azok az oktatás vagy a kultúra területéről.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .