Mire és mikor jó egy .eu domain?

Írta: NetMasters

2017.10.01.

Sokan kérdezitek, hogy:

  • Foglaljátok-e le .eu verzióját a domainjeiteknek?
  • Mire jó egy .eu domain?
  • Mikor foglaljatok le .eu végződéssel piaci kulcsszavakat tartalmazó nevet? stb.

Ha külföldi partnereitek is vannak, akkor ők kifejezetten nagyra értékelik a .eu-s domaint.

Európában a .eu jó értelemben vett divat, és ezzel is mutatjátok, hogy elhivatottak vagytok mind az export, mind az európaiság mellett. Minderre egy .com vagy .net-es domain nem képes, mert az túl nemzetközi. Ráadásul alig vannak elérhető szabad nevek is.

 

 

Ha márkanévvel vagy védett névvel rendelkeztek, akkor mindenképpen érdemes foglalni. Ugyanez igaz a teljes EU-val való kereskedelem esetén is. Egyszerűbb is lehet egy weboldalt fenntartani és központilag kezelni egy ilyen segítségével.

Az, hogy komplett domain portfóliót érdemes-e lefoglalni, az nagyon piacfüggő. Itthoni tevékenység esetén nem feltétlenül, ugyanis portfóliót regisztrálni és fenntartani pénzbe kerül. Érdemes várni az akciókra esetleg. Ha EU a piac, akkor viszont – ha még szabad a kívánt domain –  mindenképpen.

A Google a lokális európai keresésekre előrébb rangsorolja a .eu oldalakat, mint mondjuk egy Dél-Amerikában bejegyzett .com-os oldalt. Ha a multinacionális cégeteknek multinacionális konkurensei vannak, akkor ez egy határozott versenyelőny, amellyel az európai piacokat könnyebben szerezhetitek meg.

Az EURid felmérése szerint a .eu domainek 37,8%-án üzleti tartalom van. Ezzel a .eu magasan a legerősebb üzleti domain (a .com és .biz domaineknél csak 30,5% az üzleti oldalak aránya).

Kék óceán: Mindössze kb. 45 000 magyar tulajdonú .eu domaint regisztráltak be eddig, a legtöbb magyarul jól csengő név vagy piaci kulcsszó pedig szabad.

 

További előnyei a .eu domainnek:

  • A .eu domain regisztrációja nagyon egyszerű és kényelmes. Nincs szükség sem magán-, sem céges okiratokra. Még működő DNS zóna sem kell. Nincs bírálat, nincs emberi beavatkozás. A bejegyzés mindössze pár másodpercig tart és hétvégén is megvalósítható!
  • A .hu domaint évente kell fizetni és meghosszabbítani, míg a .eu domainnel tervezhetsz.  Ha úgy kényelmes, akkor regisztrálj és fizesd ki akár 10 évre előre, és akkor 10 évig biztosan nem kell a domain adminisztrációjával foglalkoznod. A .hu domainekkel ellentétben kockázatot sem kell vállalnod: A Regisztrátor továbbítja az általad kifizetett összeget, s ha bármi gond adódna a kapcsolatotokban (vita, megszűnik a Regisztrátor stb.), akkor nem szenvedsz veszteséget! (Egészen konkrétan a regisztráció pillanatában levonják a feltöltött egyenlegünkből a kérdéses összeget.)
  • Ha bármilyen adatot módosítanátok (másik céghez vinnétek a domaint, székhelyet változtattok, változik a név, új tulajdonoshoz kerül stb.), akkor azt elektronikusan, ingyenesen, és nem utolsó sorban azonnal megtehetitek. (Cégünk átvállalja ezen költségeket!)

 

 

Végezetül a számok világából néhány érdekesség.

  • Regisztrált .hu domainek száma: 712.926 db (2017.09.01-én)
  • Regisztrált .eu domainek száma: 3.737.331 db (2017.08.30-ai adat.)
  • Átlagos megújítási arány: 83% (2017. 2. negyedévi számok alapján)
  • Havonta ennyi új .eu végződést regisztrálnak: 61.778 (2017. 2. negyedévi számok alapján)
  • Havonta 4273 db domain regisztrálnak a tulajdonosok egyből több évre (2017. 2. negyedévi számok alapján)
  • Magyar tulajdonban lévő .eu domainek: 44.579 db (2017. 2. negyedévi számok alapján)

 


10 euró helyett csak 3 euró – de csak október 31-ig

Ha gondolkozott egy .eu domain regisztrációján, akkor itt a legjobb alkalom: hivatalos .eu regisztrátorok vagyunk, és októberre óriási kedvezményt kaptunk,  amit közvetlenül átadunk Önnek.

A .eu domain így kevesebb mint harmadannyiba kerül, ha október 31-ig beregisztrálja!

Tárhelyet később is választhat hozzá. Az akcióhoz csak a domaint kell regisztrálnia október 31-ig.

Kérek egy .eu domaint!

Nem biztos abban, hogy szabad-e a kinézett domain?

Ellenőrizze le itt.

 

 

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .