Net nélkül is elérhető lesz a Google Maps

Írta: NetMasters

2015.11.10.

Hihetetlen, igaz?

Pedig az köztudott, hogy a keresőóriásnál nem szórakoznak, és a legújabb Maps-frissítésnek köszönhetően mostantól már akkor is használhatjuk majd a térképalkalmazást, ha épp nincs internetkapcsolatunk.

A szoftver ráadásul nem csupán az alap dolgokat tudja majd (úgy mint városok, utcák, útirányok), de az új verziónak köszönhetően a fent lévő vállalkozások adatai is elérhetők lesznek majd offline állapotban.

Hogy ezt mit takar?

Ne pusztán a címekre gondoljunk, hiszen ott van a többi fontos információmorzsa is, úgy mint nyitva tartási idő, telefonszám, weblap-elérhetőség és leírás.

Még csak nem is nagyon kell magyarázni, hogy ez miért jó, hiszen egy problémásabb helyzetben akkor is felhívhatjuk kedvenc vendéglőnket egy vacsorakiszállítás miatt, ha épp sehol egy Wi-Fi, és még a 3G is akadozik.

Már úton vagyunk, de be kell ugrani a tisztítóba, aminek sem a címét, sem nyitási idejét nem tudjuk? Nem lehet akadály!.

A Google szerint sokat segíthet ez az újítás a turistáknak is, akik külföldön nem sűrűn használnak 3G-t, viszont a frissítéssel mindenhova gond nélkül eltalálhatnak. Jól látható, hogy példák száma végtelen

Aki lemarad, kimarad?

Nem mellékesen ez az újítás az eddig még hezitáló, és magukat nem regisztráló cégeket is nagy valószínűséggel meggyőzi majd, hogy érdemes lesz felvinniük magukat a Google rendszerébe.

Szakértők ugyanakkor felhívják arra a figyelmet, hogy a Google Maps lépését az okostelefon-használók meg fogják érezni, mégpedig telefonjuk csökkenő tárhelyének képében.

Ben Wood (CCS Insight) szerint mivel az olcsóbb androidos okostelefonoknak csupán négy gigabájtos tárhelye van, ezért azon minden megabájt érték. Elég csak néhány alkalmazás, zene és videó ahhoz, hogy elhasználjuk a rendelkezésre álló teret.

Az is valószínű, hogy emiatt pont azok nem tudják majd letölteni a frissített térképalkalmazást, akiknek amúgy szüksége volna rá (értsd: akiknek nincs forrásuk 3G-re, vagyis nincs pénzük jobb és nagyobb tárhellyel bíró telefonra sem).

Ez ugyanakkor csupán egy apróság, amire talán idővel nem is emlékszünk majd. Mindenesetre érdekes megnézni az “igényeket”: a teljes londoni térkép 380 MB-ot, San Francisco és környéke 200 MB-ot visz el, ha rátesszük majd telefonunkra.

Olvasd el ezeket is:

Kommenteld meg jól:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .